nyitólap > Kompromisszum > Megérkeztek a felvonulási konténerek
Megérkeztek a felvonulási konténerek Nyomtatás E-mail
2008. augusztus 16. szombat, 23:22

Bár az épület tervezésénél még figyelembe vettük, hogy a lakhatásunkat szolgáló épület helyére úgy épüljön az új ház, hogy közben benne lakunk (körbeépítéssel), ám a közben megérkezett kisbaba miatt ezt az igényt töröltük (a kivitelező nagy örömére). Ám továbbra sem tettünk le arról, hogy az építés ideje alatt folyamatosan itt lakjunk. Sajnos a környéken felhalmozott negatív tapasztalatokból kiindulva joggal vélelmezhető, hogy máskülönben sok építőanyagot kétszer kellene megvennünk.

 

 

 

 

Ezért gondoltunk lakókonténerek bérlésére. Az ötlet mellett szólt az is, hogy a családunk igényeit kielégítő albérlet sem kerülne kevesebbe, s a költözés problémáit is megspórolhatjuk. Arról nem is beszélve, hogy erre a pár hónapra albérletet is nehéz találni, s akkor meg kell oldani a napi ingázást is.
Minden, a neten fellelhető lakókonténer bérlésével foglalkozó céget felkerestünk. Számomra döbbenetes tapasztalat ennél a munkafázisnál is, hogy a megkeresett cégek bő háromnegyed nem válaszol a megkeresésre, nem ad ajánlatot.

A kiválasztott cég a konténereket a mi igényeinknek megfelelően állította össze. Összesen három helyiségből áll a kis lakás és minden olyan igényt kielégít, amit a következő hónapokban elvárunk tőle.

 

 
 

Akik segítenek ebben:

 A papírhőszigetelés kivitelezője:

A fa-alu ablakok szállítója:

Az esővíz- és szennyvíztartályok szállítója:A fatartók szállítója: A hitelügyintézésben és a
biztosítások terén
segítségünkre van:


Az épület energetikai ellenőrzését végezte:

Papp Tibor
energiaauditor

www.enerszam.hu
(20) 9710-326, (1) 3333-877
info@enerszam.hu


 
Az engedélyezési, a kiviteli,
a látvány- és benapozási
tervek készítésében
a Nemetschek Allplan BIM 2008 segített: