nyitólap > Kompromisszum > Belső ácsmunkák
Belső ácsmunkák Nyomtatás E-mail
2009. február 05. csütörtök, 07:51

 Talán furcsán hangzik: belső ácsmunkák. A tető szerkezetéből adódik, hogy a belső burkolatot is az ácsmunkákhoz soroljuk. A tetőszerkezet hosszirányú merevítését (de még a szaruzat irányú teherhordást is) szolgálja a "kidobozolás". Tehát a belső burkolat egyben teherhordó szerepet is kap.

 

A szaruzat alsó síkjára a párafékező réteg kerül, majd erre a burkolat tartó lécváz. A párafékező réteg ebben az esetben az újrahasznosított papírból készült cellulózszigetelés rendszerelemének számító, hálóerősítésű nátronpapír lemez. Bár a tervezési segédlete olyan rétegrendeket is tartalmaz, melyben a lemez és a burkolat közvetlenül érintkezik, a páravándorlás és a rétegek találkozásánál jelentkező bepállás (és így a faanyag károsodásának) veszélyének elkerülése miatt mégis inkább a lécváz mellett döntöttünk. E döntésnek tartószerkezeti szerepe is van, hiszen az I tartó övét egyszerre két oldalról megfúrni a lemezt tartó csavarral nem szerencsés (nagyon gyöngítené a keresztmetszetet).

Minden rögzítés előfúrt lyukban csavarozással történik. A csavarok látszó felületen lesznek, ezért kiosztásuk és minőségük előre tervezett módon történt.

Az utolsó lap elhelyezése előtt.
A rétegelt lemezek között 1 cm-es nútok kerültek kialakításra. Ide később betét profilok kerülnek. Csupán belsőépítészeti megfontolásokból.

A kész felület a tetőtérben ...

... és a földszintről nézve.

 

 

 

 

 
 

Akik segítenek ebben:

 A papírhőszigetelés kivitelezője:

A fa-alu ablakok szállítója:

Az esővíz- és szennyvíztartályok szállítója:A fatartók szállítója: A hitelügyintézésben és a
biztosítások terén
segítségünkre van:


Az épület energetikai ellenőrzését végezte:

Papp Tibor
energiaauditor

www.enerszam.hu
(20) 9710-326, (1) 3333-877
info@enerszam.hu


 
Az engedélyezési, a kiviteli,
a látvány- és benapozási
tervek készítésében
a Nemetschek Allplan BIM 2008 segített: